Vi söker Sportchef.

25 MAR 2021 15:14
  • Uppdaterad: 25 MAR 2021 15:14

Sportchef – Falu Ridklubb

Falu Ridklubb är en centralt belägen ideell förening som jobbar för att utvecklas och växa. Beläget i Främby, Falun, i en modern kommunägd anläggning har vi idag en bred repertoar inom ridskola, ridning för funktionsnedsatta och tävlingsverksamhet. Vi är ca 450 medlemmar, har 350 uppsittningar per vecka och arrangerar minst tolv tävlingsdagar/år. Klubben har 25 hästar och uppstallar dessutom sexton privata hästar. Personalgruppen består av ridlärare och stallpersonal.

Till föreningen söker vi nu en engagerad Sportchef

Ta chansen att bli en del av ett team som drivs av stort engagemang, kreativitet och med fokus på möjligheter.

Som sportchef har du det yttersta ansvaret för att verksamheten drivs på bästa sätt och att uppsatta mål nås. Du ansvarar för planering och ledning av verksamheten, både på ett övergripande plan och i den dagliga driften. Du har ett övergripande ansvar för ekonomistyrning och du ansvarar också för ridklubbens ekonomiska resultat samt dess personal. Du ansvarar för den löpande dialogen med kommunen, medlemmar och sponsorer och tar fram förbättringsförslag och budget för dessa tillsammans med styrelse och personal. I rollen ingår också att löpande följa upp, kvalitetssäkra och planera föreningens olika områden.

Ridsportens värderingar och riktlinjer är en del av din vardag, där arbetet med arbetsmiljö och säkerhet för personal, kunder och hästar ingår.

Att organisera och leda personal och verksamhet är din grej!

Du som passar i rollen som sportchef, är en beslutsam, strukturerad och resultatorienterad person med stort fokus på kvalitet, miljö och säkerhet, och du bidrar till att hästarnas välmående står i fokus. Som sportchef på Falu Ridklubb drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du är van att driva verksamhet, är trygg i ditt ledarskap, har förmågan att prioritera och är beredd att ta snabba beslut när situationen kräver det. Vi vill att du som ledare ger rätt förutsättningar för ditt team och att du bidrar till 100 % arbetsglädje. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar utveckling.

Exempel på uppgifter i sportchefens vardag:

• Driva utvecklingsprojekt
  • Kontakt med kommunen, Ridsportförbundet och andra samarbetsparter
  • Planering av verksamheten på Falu Ridklubb på kort och lång sikt
  • Leda personalmöten
  • Arbetsmiljöansvar för personalen
  • Planera personalens fortbildning
  • Medlemsregister, grupper, årsplanering, scheman
  • Budget, bokföring, fakturor, löner
  • LOK-stöd, SISU och andra bidragsansökningar
  • Rapportera till styrelsen
  • Sponsring, marknadsföring, hemsidan, sociala medier
  • Ansvara för försäljningar (Newbody, Ullmax mm)

• Planera och rigga för caféverksamheten på tävlingar
  • Fortbildning av ideella ledare och funktionärer
  • ca 25% av arbetstiden är ej kontorsbaserad och kan bestå av stalljobb, hästskötsel, ridlektioner, städning beroende på profil

Vi söker dig som:

• har YH utbildning eller universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi, organisation/ledarskap, planering eller inom annat för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell chefs- och/eller ledarerfarenhet inkluderande budget- verksamhets- och personalansvar
  • uttrycker dig väl i tal och skrift
  • har goda IT-kunskaper och vana av office-programmen
  • har B-körkort
  • har erfarenhet från ridsporten i någon form.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag är den 7 april 2021 men vi utför löpande urval så tveka inte att söka redan nu!

Om du har frågor är du välkommen att kontakta ordförande Anna Torssander 070-6528101

Maila din ansökan till: This is a mailto link

Skribent: Christin Rusack