Hur jobbar styrelsen?

08 NOV 2021 10:40
  • Skapad: 08 NOV 2021 10:40

Hur jobbar styrelsen?

Vilka är styrelsen egentligen, och vad är vår roll? Vi är en grupp förtroendevalda som har ytterst ansvar att leda klubben, ett ideellt uppdrag. Vi är en grupp på elva personer och har alla lite olika bakgrund och erfarenhet med oss, både i häst- och yrkesperspektiv. Några har lång historik i klubben, andra har barn som rider på ridlektion, ytterligare andra rider själv i en eller flera ridgrupper, några av oss har egen häst/ponny uppstallad på klubben och vi har också representation från NHR-verksamheten, voltige och ungdomssektionen. Något vi alla har gemensamt är att vi har hållit på med ridning och hästar på vår fritid i stora delar av våra liv. Vi brinner alla för hästar och ridsport. I våra ”vanliga” yrkesroller har vi också olika erfarenheter och kunskaper med oss. Några av oss har chefs-/ledarroller, andra har facklig erfarenhet och vi har också erfarenhet av att ha jobbat på ridskola. Totalt sett en bra mix. Den här gruppen har ett gemensamt uppdrag och vilja – att som högsta ledande organ på uppdrag av klubbens medlemmar leda klubben – vi vill alla Falu ridklubbs bästa.

För att sköta anläggning, hästar och verksamhet har vi en duktig personalgrupp, med engagerade och drivna medarbetare som också vill precis samma sak, Falu Ridklubbs bästa.

Som styrelse vill vi märkas så lite som möjligt, det ser vi som ett tecken på att saker flyter på och fungerar, och vi ser inte att vi ska vara och peta i detaljer om hur ridskolan ska drivas. När frågor kommer till oss hanterar vi dem i så stor uträckning som möjligt på styrelsemöten, och det gör det också lite speciellt att vara anställd under en styrelse. Vi kan inte ta ställning till en fråga var och en och tycka till i stallgången. Vi är en grupp som behöver prata ihop oss. Och det är något som vi ser som en stor styrka. Vi lyssnar och vi pratar. Och med öron på så många olika ställen i verksamheten kan vi fånga många olika perspektiv in till våra samtal. När saker inte fungerar, och vi ser att vi behöver stöd så tar vi hjälp. Under senaste året har vi haft inne enskilt samtalsstöd och samtalscoachning samt HR-stöd och vi har god dialog med facket, både på arbetsgivar- och arbetstagarsidan. För tekniska frågor som tex vid pågående traktorköp tar vi stöd av fordonskunniga personer för att granska offerten. Allt detta utöver att personalen på klubben som har kunskap och erfarenhet stödjer med sin kunskap. Ytterst måste vi ibland fatta beslut och göra vägval i olika frågor, det gör vi med klubbens stadgar som grund, och vårt arbetssätt är att bottna i varje sådan situation tillsammans. Styrelsen har vanligtvis möten ungefär en gång per månad, när det behövs möts vi oftare, ibland så tätt som varje vecka.

Vad vill vi få sagt med allt detta? Jo, att styrelsen finns, att styrelsen engagerar sig, lyssnar, pratar, tar hjälp när det behövs, bryr sig, och vill klubbens bästa. Allt föreningsarbete bygger på lojalitet och ömsesidig tillit och respekt.

I slutet av november, den 21, ska vi ha en planeringsdag tillsammans personal och styrelse. Ni är alla välkomna med förslag, önskemål och inspel till vad ni vill att klubben ska satsa på under nästa år, mejla till This is a mailto link!

Vill ni kontakta styrelsen direkt kan ni mejla på This is a mailto link.

Med vänlig hälsning

Anna Torssander, Ann-Sofie Atterbrand, Carin Bengtsson, Lena Göräng, Matilda Hedlund, Linda Holmstrand, Sara Löfgren, Carina Nordlander, Pernilla Sjöström Nisell, Linnea Åkerlund, Eva Östling

Skribent: Anna Torssander