Om Falu Ridklubb

Information om Falu Ridklubb

Visste du att:

- Falu Ridklubb har ca 500 medlemmar
- Ridklubben bildades 8/9 1945 och hade då 16 medlemmar.
- Totalt rider ca 350 elever varje vecka.
- Det är 45 hästar och ponnyer ipå anläggningen, varav 16 är privata
- Hästarna i stallet äter 107 ton hö-hösilage varje år

Klubben har idag ca 500 medlemmar varav ca 350 är ridande medlemmar. De gemensamma faktorerna är intresset för hästar och ridutbildning, samhörighet och klubbkänsla. Klubben är en ideell förening som leds av en styrelse. Vi har även en väl fungerande ungdomssektion och tävlingssektion.

Klubben bedriver lektionsverksamhet 6 dagar/vecka. För de yngsta anordnas knattelek. Antalet ridande varierar mellan 6 - 8 st/grupp.

Utöver lektionsverksamheten anordnas det årligen både hopp- och dressyr- samt voltigetävlingar. Vi har också regelbunden hopp- och dressyrträning både med våra anställda instruktörer och externa tränare.
Klubben har också rehabiliteringsridning med elever från särskolan och gymnasium samt med patienter från Falu Lasarett.
From hösten 2021 inleder vi ett samarbete med REALgymnasiet.

Anläggningen
Klubben förfogar över en anläggning med ridhus 20x60 m, utomhuspaddock och hoppbana. Stallet hyser 45 hästar och ponnyer varav ca 16 är privatägda. En samlingsplats, inte bara för ridelever, utan även för föräldrar, övriga anhöriga, tävlingsryttare och publik. Anläggningen hyrs också ut till övriga ridklubbar och andra föreningar. Allt vackert beläget ute i Främby.

Anläggningen och ridskolan är kvalitetsmärkt av Svenska Ridsportförbundet.

Personalen
Ridskolan leds av ridskolechefen tillsammans med stallpersonal och instruktörer. Falu Ridklubbs personal arbetar proffessionellt och kvalificerat med medlemmarnas ridutbildning och trivsel samt med utbildning och vård av hästarna.

Hjärtat i klubben - hästarna
Utan våra älskade hästar hade vi ingen förening. Hästar som ska passa både i ridlekis och i avancerade dressyr- och hoppträningar.

Falu Ridklubbs hästar håller en mycket hög standard och vi har höga krav på deras välbefinnande. Klubben äger för närvarande 27 hästar och ponnier.
Uppdaterad: 01 FEB 2017 12:58 Skribent: Christin Rusack