Hoppa till sidans innehåll

Avtal samt regler för ridning på Falu Ridklubb


Ridlektion:

Eleverna undervisas teoretiskt samt i hoppning, dressyr, voltige och skogsritter. En fast dag och tid är bokad för din lektion. Kan du inte delta så ska lektionen avbokas senast kl 11.00 samma dag det gäller. Inte avbokad lektion anses förfallen. Avbokad tid kan ridas igen i en inte ordinarie grupp i mån av plats. Avbokning ska göras på tel svar 0761007014 eller via mail.
Vid igenridning ska du själv kontakta expeditionen på telefon eller mail. Ridklubben bevakar inga återidningsplatser åt elev.

 

Medlemskap:

Medemsskap är ett krav för att få delta i klubbens ridskoleverksamhet. Medlemmar är olycksfallsförsäkrad under sin vistelse i stall och på ridlektion.

 

Betalning:

Betalning av ridavgiften sker i förskott, dock tillåts delbetalning efter överenskommelse med ridskolechefen. Vid utebliven betalning efter påminnelse stryks eleven från ridgruppen. En påminnelseavgift tillkommer.

 

Uppsägning:

Uppsägning av abonnemang kan ske under pågående ridperiod, med en uppsägningstid på fyra veckor. Uppsägning ska göras skriftligt (med kontonummer för ev återbetalning) Nybörjare som rider sin första termin äger rätt att säga upp sin plats med omedelbar verkan och  återbetalas fr.o.m uppsägningen.

 

Återanmälan:

Eleven ska återanmäla sig till ny hösttermin, samt betala återanmälningsavgift. I övriga perioder anses eleven direktanmäld så länge uppsägning inte har gjorts. 

 

Tjänstgöringsplikt:     

Ryttare i hästgrupper ska delta i stalltjänst fyra pass/ termin. Det är upp till varje elev att själv boka in sin stalltjänst. Bokning gör du på listor i stallet.

 

 

Ponnyryttare och –föräldrar ingår i ett schema för att bemanna cafeteria och kiosk vid tävlingar och arrangemang på ridklubben. Information om deltagande finns på klubbens hemsida. Alla ridande ska medverka vid  försäljning då detta arrangeras.

 

Övrigt:

Eleverna uppmanas att hålla tiden, då upp och avsittning ingår i lektionstiden. Nybörjarbarn behöver från början ledare till sin häst och vi är glada över de föräldrar som vill hjälpa sitt barn.

Vi hjälper till med ledare till de barn som inte har föräldrahjälp. Ridhjälmar finns att låna och eleverna bör för övrigt vara oömt klädda och ha en stövel eller sko med liten klack. Långt hår ska vara uppsatt och halsdukar ska inte bäras under ridning.

 

Kontakt:

Hemsida- www.faluridklubb.se

Telefonnummer- 076-100 70 14

Mail: This is a mailto link

Adress- Källviksvägen 43, 79153 Falun   

 

Med vänlig hälsning

Falu Ridklubb

Uppdaterad: 14 APR 2016 14:59 Skribent: Sara Evertsson

Länk till Svenska Ridsportförbundet

 


 

 


 

 

Postadress:
Falu RK - Ridsport
Källviksvägen 43
79153 Falun

Kontakt:
Tel: 0761007014
E-post: This is a mailto link

Se all info